IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen
Inloggen
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Log me automatisch in bij elk bezoek: 
:: Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Team
Season
Event
Geen event!
Er is momenteel geen event bezig!
Credits
Het forum is bewerkt en gecodeerd door Trinity. De gebruikte foto's zijn van Deviantart, Tumblr en Flickr. De karakters, hun posts, voorsteltopics en setjes zijn © de eigenaren en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.
De andere teksten en foto's zijn © het forum en mogen ook niet zonder toestemming gebruikt worden, evenals de ideeën en verhaallijnen, die bedacht zijn door Winchester en Trinity.
Het forum is het best zichtbaar met Chrome
Switch accountWord counter
Word Length: 0

Deel | 
 

 {{ Dominantie en agressie

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Trinity
Admin
avatar

Aantal berichten : 42

Character sheet
Leeftijd: 3,6 jaar
Geslacht: ♀ - Teef
Partner: Trust no man, fear no bitch, act like a bitch

BerichtOnderwerp: {{ Dominantie en agressie   za aug 23, 2014 3:31 amEen hond die gromt, bijt of zelfs zijn nekharen omhoog doen worden beschouwd als agressief. Echter is er een groot verschil tussen dominantie en agressie. Om het rpg'en makkelijker te maken en om verwarring te voorkomen is hier het verschil tussen dominantie en agressie.

Dominantie
Dominantie honden zijn honden die of een territorium hebben of dominantie in hun bloed hebben. Dominantie houdt in dat de hond de leider wilt zijn, de hoogste in de rang wilt zijn. Honden kunnen dominant doen tegen honden, maar ook tegen mensen. Een dominante hond zal als eerst een trotse houding aannemen, de staart en kop hoog in de lucht, een doordringende blik in de ogen. De hond zal altijd eerst lang naar de hond kijken, als deze wegkijkt is dat een teken van onderdanigheid. Doet de hond dit niet zal het verder gaan, de dominante hond zal grommen en zal als de hond niet meewerkt zacht bijten, dit zal harder worden als de hond nog steeds niet luistert, maar zal geen dodelijke beet worden. Honden zijn net wolven. Een is de leider, er is bij honden alleen geen alfateef als de reu de roedelleider is en als een teef roedelleider is zal er geen alfareu zijn. Zelfs al zijn de honden de roedelleider, ze zullen nog altijd dominant blijven. Tegen onderdanige honden doen ze weinig, maar andere dominante honden dagen ze vaak uit. Het is een grote overwinning voor honden als ze boven andere dominante honden staan.

Agressie
Honden kunnen ook agressief zijn. Agressie heeft meestal een logische grond. Het bedreigt voelen door bijvoorbeeld onverwachte bewegingen, wat angst agressie heet. Angst agressie kan ontstaan door kleine kinderen, te veel drukte, plotselinge gebeurtenissen of steeds opnieuw verhuizen. Een hond die angst agressie heeft is meestal licht geraakt of heeft veel meegemaakt. Dit is niet van de ene dag op de andere over, maar moet langzaam afgebouwd worden. Dan is er nog dominante agressie, maar dat is hierboven te lezen. Dominante agressie is voor mensen gevaarlijker dan voor honden, omdat honden snel doorhebben dat mensen bang zijn en dan verder gaan dan bij honden, wat soms wel een dodelijk einde heeft. Dit gebeurd echter heel weinig en moet goed worden behandeld. Er is ook nog een vorm van agressie waarbij de hond een fout in zijn hersenen heeft waardoor deze agressie kan vertonen. Dit is de gevaarlijkste vorm van agressie, omdat de hond zichzelf niet rustig kan maken. Een andere oorzaak van agressie is onzekerheid, wat toch meer in de buurt komt van angst agressie.
Een agressieve hond zal zijn of haar haren overeind zetten, grommen, fixeren (strak aankijken), luid en laag blaffen, happen, bijten, schuimen en het laten zien van tanden.

Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 

{{ Dominantie en agressie

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
 :: {{ General :: {{ Information :: {{ Information-